28 Mart 2012 Çarşamba

Mart Okulları Uzman Psikolog Gülser Vardarcı ile “Çocukla İletişim Kurmanın Yolları ve Sen Ben Dili” konulu bir seminer düzenledi





Martı Okulları’nda Anne Baba Okulları

Özel İzmir Martı Okulları’nda “Anne Baba Okulu” eğitim seminerleri kapsamında “Çocukla İletişim Kurmanın Yolları ve Sen Ben Dili” konulu bir seminer düzenlendi. Uzman Psikolog Gülser Vardarcı tarafından verilen seminerde, mutlu bir ailede yetişen çocukların yaşam kalitesinin arttığının, çocuklarla iletişim kurarken beden dilinin ne kadar önemli olduğunun üzerinde duruldu. Velilerin de paylaşımlarıyla renklenen seminerde ailelerin farkındalık kazanmaları sağlandı. Seminerin sonunda bir konuşma yapan İlköğretim Okulu Müdürü Şeyda KAYA; “anne baba olmak kolay değildir. Çocuklarımızın nasıl insanlar olacağı konusunda herhangi bir güvencemiz yoktur. Gün gelecek ve hepiniz dönüp geriye baktığınızda çocuklarınızı iyi yetiştirmek için elinizden gelen çabayı harcadığınızdan emin olmak isteyeceksiniz,bu sebeple bu seminerleri düzenliyoruz çünkü tek hedefimiz çocuklarımız” diye konuştu.

Fotoğraf Galerisi için tıklayınız.

23 Mart 2012 Cuma

TOYP Cem Vardarci

 
Posted by Picasa

Cem Vardarci Made History

 
Posted by Picasa
*** 22 yaşındaki piyano ve keman öğrencisi Cem Vardarcı'nın, Türkiye'de bir senfoni orkestrası eşliğinde solist olarak sahneye çıkan ilk otistik solist olarak tarihe geçtiğini…

20 Mart 2012 Salı

Cem Vardarci MADE HISTORY

 
Posted by Picasa

Cem Vardarcı TARİHE GEÇTİ

 
Posted by Picasa

Gulser Vardarci What I did for my Brother Cem?

What I did for my Brother Cem Friday, 02 December 2011

Hello, my brother Cem is 16 years old. He is 98% recovered from Autism. He has been on a gluten-free/casein-free diet since 1998.

After my mom read William Shaw’s book “Biological Treatments of Autism And Pervasive Developmental Disorders” we visited the US for a specific therapy named “sensory learning” done by Mary Bolles in Boulder Colorado. My brother had some tests, and we realized that he had Candida ,so he had to quit eating wheat and drinking milk.

As we live in Turkey, it was hard to find GF/CF food because my lovely country was unaware of the need for gluten free foods and at that time these kinds of GF/CF foods were unavailable in Izmir. My mother was ordering some cake mixes from internet but the delivery unfortunately took 2 months by shipping.

In 2002 I visited my cousin who was studying in Nice/France. Her and I both tried to find the specific gluten-free casein-free store and it was so hard to find. It was raining that day so we decided to find the address from the internet and the following day we have finally reached the store.

The store was full of people buying one or two things necessary for the next days but me and my cousin had filled the cart with many, many cakes, pastas, soy puddings, cookies, breads, and rice milk. Pretty much a lifetime supply.

And guess what had happened? All the people in the shop stopped buying and started to look directly at us like we were nuts! But we ignored their weird looks and put all the food into a suit case and carried it out and walked all the way from the GFCF store on the fancy streets of Nice to our flat.

At the airport I had to pay 150€ because of the heaviness of the suitcase. Finally, back at home my dear brother was screaming like crazy when he saw all the food he could eat without any prohibition.

By Gulser Vardarci



11:30 AM
467 Views
2 eProps
1 Comment
Autisable web blog Friday, 02 December 2011

19 Mart 2012 Pazartesi

Cem Vardarcı@ Dali

 
Posted by Picasa

Benam Dalkıran Cem Vardarcı'ya 10. sınıftan itibaren piyanoda eşlik yaparak onun Meleği olmağa devam ediyor

 
Posted by Picasa

Gülser Vardarcı @ Dali

 
Posted by Picasa

GÜLSER VARDARCI Vardarcı Makina Ve Sanayi Ltd.Şti.Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış Ticaret müdürü



GÜLSER VARDARCI
Vardarcı Makina Ve Sanayi Ltd.Şti.Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış Ticaret müdürü
1983 İzmir doğumludur. İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesinde Fransızca ve İngilizce eğitimini tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Psikoloji bölümünden lisansını alarak yarı burs aldığı İstanbul’da Koç Üniversitesi Gelişim Psikolojisi bölümüne geçiş yapmış, bir yıl boyunca dersleri almış, daha sonra İzmir’e gelerek Dokuz Eylül Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünden uzmanlığını almıştır. Otizm ve özel gereksinimli çocuklar üzerine çalışmalarını sürdüren, kardeşinin otizminden ötürü kendini bu alanda İsrail ve Amerika’da birçok eğitime katılarak geliştiren Vardarcı, farklı düşünen ve algılayan bireyler konusunda farkındalık çalışmaları yürütmektedir. 2001-02 yıllarında Aiesec Izmir’de aktif olarak çalışmış daha sonra Rotaract derneklerine geçerek Bornova Rotaract Derneği üyesi olmuş, 2008-09 döneminde bu derneğin yönetim kurulu başkanlığını yürütmüş ve daha sonra UR. 2440. Bölge Rotaract Derneklerini yürüten çalışma ekibinde Bölge Sekreteri olarak görev yapmıştır. 2011 Mayıs ayında Rotary Vakıf üyesi olmaya hak kazanarak UR. 5330. Bölge Amerika’nın Güney Kaliforniya eyaletinde Kültür elçiliği görevinde bulunmuş orada otizm üzerine çalışan merkezleri gezerek incelemeler yapmıştır. 2005’ten beri aile şirketleri Vardarcı Makina Sanayi firmasında dış ticaret sorumlusu olarak çalışarak ticari alanda da faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir Goethe Enstitüsünde bir yıl Almanca eğitimi de alarak, Alman ortakları ile kurulan Keller & Vardarcı firmasında da müşteri ilişkilerini yönetmektedir. Hali hazırda Türk Psikologlar Derneği, İzmir Sanayici İş Adamları Derneği, Kültürpark Tenis Kulübü üyesi olarak görev almakta, ODER Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği’nde yedek yönetim kurulu üyeliğini sürdürmekte, 2012-13 dönemi için seçildiği UR. 2440. Bölge Rotaract Temsilciliği görevine hazırlanmaktadır. Psikoloji ve özel eğitim alanında kendini geliştiren Vardarcı, Duyusal Bütünleme, Psikosibernetik, Reiki, Rasheeba Doğu Şifa Enerjileri, Takım Çalışması, Etkili Dinleme ve İletişim Sanatı konularında yoğun eğitim almış, Belediyelerde, Özel Eğitim merkezlerinde çeşitli seminerler vermiştir. Jean Ayres’ın 1979’da yazdığı ve 2005 yılında yeniden yayılmadan Duyusal Bütünleme ve Çocuk kitabını Türkçe’ye çevirmiş ve kitap şuanda basım aşamasındadır. 2011 yılında 2,5 ay boyunca otizmli çocukların ailelerine yüksek lisans çalışması için “Aile içi iletişim” ve “Problem Çözme Becerileri” konularında eğitim vermiş, eğitimi oldukça etkili bulunmuştur. Resim yapmak, tenis oynamak, rüzgar sörfü yapmak, sinemaya gitmek hobileri arasındadır.Fransızca,İngilizce,Almanca,Türkçe bilmektedir. Sosyal sorumluluk, proje üretimi ve takibi, farklı düşünen zihinler konularında ufukları açmayı hedeflemektedir.