31 Mart 2015 Salı

Otizme karşı pedal bastılar (ODER) Otistik Çocukları Koruma Derneği ve Bostanlı Rotary Kulübü Üyesi Ozmam Psikolog Gülser Vardarcı Kacar

3 Şubat 2015 08:01

Otizme karşı pedal bastılar

Otizme karşı pedal bastılar
İzmir'de bisiklet turu düzenleyerek otistik çocukların durumuna dikkat çekildi.
İZMİR (DHA) - Bostanlı Rotary, Rotaract, İnteract ve Ekonomi Rotaract Kulüpleri otizme farkındalık yaratmak ve geliri Otistik Çocukları Koruma Derneği'ne (ODER) bağışlanmak üzere Alsancak'ta başlayıp Göztepe Vapur İskelesinde biten bir bisiklet turu düzenledi.
Bostanlı Rotary, Rotaract, İnteract ve Ekonomi Rotaract Kulüpleri ODER Otistik Çocukları Koruma Derneği Üyelerinin de katıldığı yaklaşık 50 kişilik grup pankartlarıyla Alsancak Vapur İskelesinde başlayarak Göztepe Vapur İskelesi'ne kadar pedal çevirdi. 18 yaş üstü gençlerin ve 18 yaş altı gençlerin otizmin farkında olmaları otizmi fark etmeleri konusunda bir proje yönetmelerini istedik. Bu bisiklet turu fikri de tamamen genç arkadaşlarımızdan çıktı diye konuşan (ODER) Otistik Çocukları Koruma Derneği ve Bostanlı Rotary Kulübü Üyesi Gülser Vardarcı Kacar “Amaç burada geçtiğimiz yollarda insanların pankartlarımızı görerek Otizme fark ettirmek otizmi sorgulamalarını sağlamak. Otizm bugün 88 çocukta bir görülen gelişim bozukluğudur. Yıllar geçtikçe bu oran artıyor. Hatta 2025 yılında 2 çocukta bir olacağı öngörülüyor . Bu sebepten dolayı insanların fark etmesi yardımcı olması eşit eğitim toplumda eşit haklara sahip olmalarını amaçlıyoruz burada da fark ettirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Organizasyonu düzenleyen Bostanlı İnteract Kulübü Başkanı Deniz Sutaş ise “biz öncelikle gençler olarak topluma faydalı olmayı istedik ve toplumda eşit haklara sahip olduğumuz otizmli gençler ve çocuklar için bir bisiklet turunu düzenledik. Amacımız elimizdeki pankartları açarak bisiklet sporuyla halkımıza otizm konusunda dikkat çekmek" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder