29 Haziran 2010 Salı

Gülçin Vardarcı'nın Glütensiz Tarifleri

Gülçin Vardarcı'nın

Glütensiz Ekmek Tarifi

2 Bardak BEYAZ soya unu

1 bardak BEYAZ pirinç unu

1 bardak patates nişastası

½ bardak sıvı yağ

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

2 paket baking powder

2,5 bardak su

tepsiyi yağla

karıştırınca tepsiye dök hamurun üstünü yağla

suyla düzelt

180 derecede pişir.

Glütensiz un karışımı= 2su bardağı esmer pirinç unu+2 su bardağı beyaz pirinç unu+ 1 su bardağı patates nişastası

Akıtma

3 su bardağı GF un

3 yumurta

1 paket kabartma tozu

3 çorba kaşığı çiçek yağı

boza kıvamı için su ekle

teflon tavada önce altını sonra üstünü kızart

Glütensiz KEK

4 yumurta

1,5 kahve fincanı fruktoz(meyve şekeri)

2 kahve fincanı pirinç unu( 3 de olabilir.)

1 paket B.P.

1 kahve fincanı kakao

istenirse vanilya

Yumurta akları çırpılıp kar haline gelecek

Başka yerde yumurta sarılarını ve fruktozu çırp ,sonra içine unları ekleyin karıştırın yumurta aklarını da ekleyip ısıtılmış fırında pişirin

Glütensiz Kurabiye

200 gr patates nişastası

6 çorba kaşığı fruktoz

2,5 çay bardağı pirinç unu

100 gr ayçiçek yağı

2 yumurta

1 paket baking powder

1 paket vanilya

Karıştır şekil ver fırınla

Glütensiz Ekmek?

2 bardak glütensiz un karışımı

1 kabartma tozu+1 çay kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı tuz

karıştırılır.

Hafif çırpılmış 2 yumurta

2 yemek kasığı kanola yağı

1 1/3 bardak su karıştırıldıktan sonra katı karışım eklenir mikserde yavaşça karıştırılır.

10x20 cm lik bir tepsi hafifçe yağlanır.

Önceden ısıtılmış 350 derece fırında 55-60 dakika pişirilir.

Piştikten sonra üzerini hafifçe yağlayıp nemli bezle örtmenizi öneririm

1 yorum: