Gülçin Vardarcı'nın
Glütensiz Ekmek Tarifi
2 Bardak BEYAZ soya unu
1 bardak BEYAZ pirinç unu
1 bardak patates nişastası
½ bardak sıvı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 paket baking powder
2,5 bardak su
tepsiyi yağla
karıştırınca tepsiye dök hamurun üstünü yağla
suyla düzelt
180 derecede pişir.
Glütensiz un karışımı= 2su bardağı esmer pirinç unu+2 su bardağı beyaz pirinç unu+ 1 su bardağı patates nişastası
Akıtma
3 su bardağı GF un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı çiçek yağı
boza kıvamı için su ekle
teflon tavada önce altını sonra üstünü kızart
Glütensiz KEK
4 yumurta
1,5 kahve fincanı fruktoz(meyve şekeri)
2 kahve fincanı pirinç unu( 3 de olabilir.)
1 paket B.P.
1 kahve fincanı kakao
istenirse vanilya
Yumurta akları çırpılıp kar haline gelecek
Başka yerde yumurta sarılarını ve fruktozu çırp ,sonra içine unları ekleyin karıştırın yumurta aklarını da ekleyip ısıtılmış fırında pişirin
Glütensiz Kurabiye
200 gr patates nişastası
6 çorba kaşığı fruktoz
2,5 çay bardağı pirinç unu
100 gr ayçiçek yağı
2 yumurta
1 paket baking powder
1 paket vanilya
Karıştır şekil ver fırınla
Glütensiz Ekmek?
2 bardak glütensiz un karışımı
1 kabartma tozu+1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
karıştırılır.
Hafif çırpılmış 2 yumurta
2 yemek kasığı kanola yağı
1 1/3 bardak su karıştırıldıktan sonra katı karışım eklenir mikserde yavaşça karıştırılır.
10x20 cm lik bir tepsi hafifçe yağlanır.
Önceden ısıtılmış 350 derece fırında 55-60 dakika pişirilir.
Piştikten sonra üzerini hafifçe yağlayıp nemli bezle örtmenizi öneririm
tarifler icin cok tesekkurler. Cok isimize yarayacak. Sevgiler
YanıtlaSil