22 Eylül 2011 Perşembe

Türk ve Yunan müzisyenler barış için çaldı Posta

Türk ve Yunan müzisyenler barış için çaldı
Türk ve Yunan müzik öğrencileri 'Suyun İki Yakası' konserinde Türkiye'nin 'Sakin Şehir'i Seferihisar'da buluştu

12 Ağustos 2011 - 12:30 Yazı Boyutu:
Yunanistan’dan gelen öğrenciler, Türk öğrencilerle muhteşem bir konser verdi. Yaşar Üniversitesi ve Gençlik Orkestraları Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası işbirliğiyle ağustos ayında İzmir’de düzenlenecek konserler dizisinin ilki, Türk ve Yunan müzisyenleri bir araya getirdi. Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen konserler dizisi için Yunanistan ve Türkiye’nin çeşitli müzik okullarından çok sayıda genç İzmir’de buluştu.

Yaşar Üniversitesi’nin konuğu olarak otel standardında hizmet veren Altın Yunus Öğrenci Yurdu’nda misafir edilen öğrenciler, 5 Ağustos’ta birlikte provalara başladı. Yunanistan’daki müzik okullarından seçilen öğrencilerden oluşan Yunan- Türk Gençlik Orkestrası, Seferihisar Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir konsere imza attı. Konseri aralarında Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Seferihisar Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, İzmir Yunanistan Başkonsolosu Theodor Tsakiris, Nato Yunan Birleşik Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Dimitrios Vaxevanakis ve İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’in de aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli topluğu izledi. Yunan Dışişleri Bakanlığı ve Seferihisar Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ’Suyun İki Yakası’ adlı konseri, Türkiye’nin genç yeteneklerinden Şef Orhun Orhon yönetti.

Konserin birinci bölümünde orkestra, ilk olarak Mendelsshohn’un ’Fingal Mağarası Üvertürü’nü çaldı. Daha sonra sahneye gelen genç kuşağın başarılı flüt sanatçılarından Cem Önertürk, Mozart’ın K. 314 nolu Flüt Konçertosu’nu seslendirdi. Önertürk, seyircilerin ısrarlı alkışları üzerine bis yaptı. Konserin ikinci bölümünde ise Yunan- Türk Gençlik Orkestrası, Beethoven’ın Birinci Senfonisi’ni seslendirdi. İzleyenlere müzik ziyafeti sunan gençler, konser sonrası uzun süre ayakta alkışlandı. Konserin Türk ve Yunan müzisyenler ve protokol için, Sığacık’taki Akkum Beach Club’te kokteyl düzenlendi.

Kokteylde, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Türk- Yunan Gençlik Orkestrası Başkanı Leni A. Konialidis, Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası Yönetim Kurulu Başkanı Yelda Nihan Özmutlu, Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası Şefi Orhun Orhon ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e plaket verildi. Ulusal Gençlik Orkestrası, ikinci konserini 16 Ağustos’ta İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde verecek. Dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say’ın solist olacağı konserde orkestrayı yine ünlü bir isim Şef Gürer Aykal yönetecek. Orkestra son konserini ise Soyer Kültür Sanat Fabrikası Amfitiyatrosu’nde verecek. 25 Ağustos tarihindeki konserde orkestrayı Şef Serdar Yalçın yönetecek, Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nde özel eğitim gören otistik Cem Vardarcı piyano çalacak.

İZMİR, (DHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder