13 Haziran 2011 Pazartesi

Otizm ve ağır metal ilişkisi

Otizm :Genetik kökenli olan, toksik kimyasallar, enfeksiyonlar, besinlerdeki protein ve peptidlerle tetiklenen nöroimmün bir hastalıktır.Belitileri sindirim sisteminde başlar,sonuçları ise beyinde görülür.
Otizm, AUTISM Research Institute’ a göre çevresel faktörlerden etkilenmesi sonucu, genlerdeki değişikliklere bağlı olarak bağırsaklarda emilimin bozulması sonucunda oluşan bir durumdur.
Yani yeterli ve doğru besinlerin,vitamin ve minerallerin barsaklardan emilerek doku ve organlara giderek yapacağı işleri yapamaması söz konusudur.
Bunun sonucunda normal yaşam için çok önemli olan bazı enzimler, aminoasitler, ve hormonlar yeterince üretilememekte ve bunların yapması gereken görevlerde eksiklikler ya da kusurlar oluşmaktadır.
Bu sorunların başında vücudu toksinlerden (zehir etkisi yapan maddeler ) temizleyen metabolizma faaliyetlerinin yeterince yapılamaması gelmektedir.
Otizm belirtileri gösteren çocuklarda toksinler vücuttan atılamadığından yağdan zengin dokularda birikmektedir. Beyin de bu dokulardan birisidir.
Kısacası Otizm olgusuna sahip kişilerde beyinde , böbrek ,kemik iliği ,karaciğer ,barsaklar,ve kaslarda Kurşun, Civa ,Arsenik,Kalay, Nikel Antimon,Bakır,Krom gibi ağır metaller birikimi sonucu özellikle sinir sistemi olmak üzere diğer sistemlerde de aksamalar olmaktadır.
Her çocuk ağır metallerden etkilenmez. Çünkü normal şartlarda bu metalleri vücuttan atan bir işleyişe sahibizdir.
Otizm tedavi edilebilir ; Otizmin tedavisinde son yıllardaki yaklaşım ağır metallerin vücuttan atılabilmesi, vücuttan eksilen besin ve diğer minerallerin de yerine konması için yapılan çalışmalar hız kazanmıştır.
Halk arasında kısaca hiperaktivite denilen Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğunda da ağır metallerin etkili olduğunu söyleyen yaklaşımlar çoğalıyor. Özellikle çocuklarda hiperaktivite bozukluğu artık can sıkıcı olmaktan çıkıyor.
Kaynak:http://www.google.com.tr/search?hl=tr&biw=1003&bih=592&q=sonsuzsaglik.com%2F63-otizm-hiperaktivite-beslenme-ve-agirmetal-iliskisi.html&aq=f&aqi=&aql=&oq=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder