16 Eylül 2010 Perşembe

ANNE SEVGİSİYLE OTİSTİK BİR ÇOCUK, BAĞIMSIZ BİR BİREY OLARAK YAŞAMA DÖNDÜ

ANNE SEVGİSİYLE OTİSTİK BİR ÇOCUK, BAĞIMSIZ BİR BİREY OLARAK YAŞAMA DÖNDÜ

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yerel Gündem 21 ve Bursa Otistik Çocuklar Eğitim ve Dayanışma Derneği (BOÇED) tarafından, otistik çocuğu olan bir annenin deneyimlerinden yola çıkarak otizmi kamuoyuna anlatmak, bu konudaki toplumsal duyarlılığı ve bilinci artırmak amacıyla İzmirli ev hanımı Gülçin Vardarcı ile bir söyleşi düzenledi.

Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide 14 yaşında otistik bir çocuğu olan İzmirli fedakar anne Gülçin Vardarcı, sabırlı ve bilinçli bir annenin neler yapması gerektiğini anlattı. Otizmin, yaşam boyu süren sosyalleşme, dil, iletişim becerileri ile ilgi alanlarını etkileyen bir gelişim bozukluğu olduğunu söyleyen Vardarcı, “Otizm bir hastalık değil. Otizmi olan çocukların dış görünümleri diğer çocuklardan farklı değil, sadece davranışlarında farklılıklar gösterir” diye konuştu. Otizmin görülme sıklığının 250’de bir olduğunu kaydeden Vardarcı, “Ben oğlumu kutsal anne sevgisiyle normal yaşama döndürdüm. 10 yıl süren bu mücadelemde oğluma eğitimi sevgi ve şefkatle vermeye çalıştım” dedi.

Otizmle yaklaşık 10 yıl süren mücadelesini ve bu süre içerisindeki deneyimlerini insanlarla paylaşmak istediğini aktaran Gülçin Vardarcı, başarı öyküsünü istek geldiği takdirde her zaman ve her yerde anlatmaya hazır olduğunu ifade etti. (Fatih Karakılıç )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder