3 Aralık 2010 Cuma

ETİ PRONOT

Eti Pronot
Eti, tüketicilerine karşı taşıdığı sosyal sorumluluk çerçevesinde çölyak ve fenilketonüri hastalarına hizmet olarak, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile birlikte çalışarak Eti Pronot adlı ürünü geliştirdi. Çölyak ve fenilketonüri hastalarının güvenle tüketebileceği bir ürün olan Eti Pronot'ta limon lifi, portakal kabuğu püresi ve portakal aroması kullanıldı. Raf ömrü 9 ay olan ve diyetisyen-hekim kontrolünde tüketilmesi önerilen ürün, kurabiye şeklinde tatlı bir bisküvi.

Besleyici ve enerji değeri yüksek olan Eti Pronot'un 100 gramında 530 kcal enerji bulunuyor. Fenilketonüri, dünyada en çok Türkiye'de görülen (1:4,000) ve erken teşhis edilip düşük fenilalaninli (proteinleri oluşturan amino asitlerden biri) diyet ile tedavi edilmezse ağır zeka geriliğine yol açan bir hastalıktır. Çölyak ve fenilketonüri hastalarının günlük kalori ihtiyaçlarının belli bir kısmını karşılamaya yardımcı olacak şekilde geliştirilen Eti Pronot'taki fenilalanin miktarı 100 gramda 0.01 mg'ın altında. Bu ise yurtdışında üretilen proteinsiz bisküvilere kıyasla çok daha düşük bir fenilalanin değerine sahip olması anlamına geliyor.

Eti Pronot ayrıca düşük proteinli diyet gerektiren birçok karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı, amino asit hastalığı, organik asit hastalığı ve üre döngüsü hastalığında rahatlıkla kullanılabilir.

Eti Pronot'un bir diğer önemli özelliği ise Türkiye'de üretilen ilk ve tek glütensiz-proteinsiz bisküvi olması.











Evet Hayır



Artık, çölyak ve fenilketonüri hastalarının da güvenle tüketebileceği bir bisküvi var: Eti Pronot. Ülkemizde bu alanda var olan büyük bir açığı kapatan Eti Pronot, sadece sağlıklı değil, lezzetli de... Kurabiye şeklinde tatlı bir bisküvi olan Eti Pronot'un içinde limon lifi, portakal kabuğu püresi ve portakal aroması bulunuyor.

Çölyak, fenilketonüri ve Pronot hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.




Besin öğeleri (100 gramda)
Enerji (kcal) 530
Protein (gr) 0,3
Karbonhidrat (gr) 65,8
Yağ (gr) 29,5
Fenilalanin (mg) 7,0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder